Southend University Hospital Bereavement Suite

A dedicated healing environment for the newly bereaved at Southend Hospital, replacing an outdated and inadequate provision for bereavement care at the hospital.
Southend University Hospital Bereavement Suite

This small refurbishment project represents the first project undertaken by the Trust to cultivate a ‘calming and dignified environment’.The calming interior, themed with large format photography of local scenes that compliment a palette of natural materials and enlivening tones, was part funded by the Kings Fund ‘Enhancing the Healing Environment Programme’.

LSI Architects was also appointed on a 3 year Framework for the delivery of architectural services for Southend University Hospital on numerous projects comprising an overall site redevelopment strategy.