Thomas Paine Study Centre

Kier appointed LSI as delivery architect for this concrete-framed, high thermal-mass building with a 360-seat lecture theatre, break-out study pods, seminar rooms, and a main entrance exhibition space area.
Thomas Paine Study Centre

With a low leakage rate, TermoDeck flooring system, high levels of insulation, and BMS, the project surpassed both mandatory standards and UEA’s own sustainability standards.

The building, named the Thomas Paine Study Centre after the English and American political activist, uses SIPS panels to the rear with distinctive zinc tiles.  Heating and cooling utilises the campus wide energy centre to maximise efficiency and energy security.  The building was built in two phases with careful attention to detailing to ensure a seamless interface

Keep up to date with LSI

Sign up to our mailing list to hear about our latest news, project work and thinking on topics we think will be of interest to you.

Sign Up For Our Newsletter Today