The £130K scheme involved the introduction of bespoke furniture and space planning in response to the Extended Schools Programme which allows the space to accommodate the Breakfast Club and after school activities, while reverting to library use and teaching space functions during the day.

The central space needed to connect to the entrance reflects the ethos of the school and provided the required flexible small and large meeting, learning or reading spaces.

It was also important to design an effective walkway to the offices and staff room. Consultations with interior design fitter, Bluespace, and with Suffolk County Council, the teachers and the pupils proved invaluable and helped us to achieve this creative learning outcome. While staff wanted group spaces, light and flexibility, the children asked for quality toilets, fun and colourful spaces and a quiet den which materialised in a raised area, the den, where they can sit on cosy bean bags in peace and quiet to read or just chill out.