The fast track design and build project involved the full refurbishment of approximately two thirds of the three storey UEA Union House building, and was delivered in just 19 weeks. Site works overcame the challenges of a multi phased project in a live building with key University events continuing to take place. This phase has included a complete renovation of central social space, and creates a new gateway into the campus from University Drive.

The first floor has been reworked to provide a range of flexible meeting spaces as well as a graduate centre including a ‘Scholars Bar’, a relaxed seating area and further meeting rooms.

UEA Union House by LSI Architects
UEA Union House by LSI Architects

Downstairs, the entrance and welcome areas create a clear route and provide flexible social space.   Materials were chosen to blend in with the palette of materials used historically at UEA.

A totem canopy, a distinctly modern addition to the north elevation, continues a rich history of towers on the UEA campus, the ‘generating principles’ for which were set down by Denys Lasdun who was convinced that the East Anglian landscape needed vertical emphasis.  The canopy acts as a marker and aids way-finding in a similar way to the canopies on the Sainsbury centre.

Client Testimonial