Acle Bridge Visitor Centre

Acle Bridge Visitor Centre

LSI’s entry into an international contest to design a £750,000 visitor centre at Acle Bridge, Norfolk. The project aimed to transform a prominent site on the Norfolk Broads into a major new tourist destination featuring educational displays and views over the surrounding natural landscape.

A cluster of cafe and social spaces are arranged along an elevated accessible deck length, sheltered by an over-sailing thatched roof, with external circulation spaces threaded between accommodation blocks. An observation tower provides a visual counterpoint to the low lying landscape, offering a memorable silhouette as another landmark within the Broads National Park. An oak sub-frame sits over the timber piles supporting a ‘floating’ timber deck above flood level.

Keep up to date with LSI

Sign up to our mailing list to hear about our latest news, project work and thinking on topics we think will be of interest to you.

Sign Up For Our Newsletter Today