UEA Bus Shelters

A ‘next generation’ redesign of the main bus stop at UEA, as part of a joint initiative by Norfolk County Council and UEA, to improve the image and efficiency of public transport on campus. The striking design aims to create a more positive and informative experience of public transport and to encourage even more staff and students to consider taking the bus.
UEA Bus Shelters

The design of the shelter is based on a simple ‘kit of parts’ cantilevered steel structure arranged around a central spine. The angles of the roof structure change along the length of the shelter, creating a striking, folded effect. The modular nature of the design provides scope for use of the design elements within other structures on the campus.

The shelter has been constructed using low carbon, recycled materials where suitable to reflect the UEA’s sustainability aspirations, while some of the seats take the form of swing seats, providing an element of fun to the waiting time. The choice of sustainable materials was approached in a number of ways, including use of recycled materials, design for reuse and deconstruction, choosing highly durable materials with low maintenance requirements, and, in less vulnerable locations, use of timber.

Keep up to date with LSI

Sign up to our mailing list to hear about our latest news, project work and thinking on topics we think will be of interest to you.

Sign Up For Our Newsletter Today