The Sky House project aimed to provide a new home to Arts and Humanities and some Social Sciences schools at the University of East Anglia, allowing staff and students to move out of the Grade II-Listed Lasdun Teaching Wall to enable the start of its phased refurbishment over the next decade.

The new 15,000sqm academic building will be located on a site at the end of the Lasdun Wall, across from the Registry, and will act as a new main reception point for the UEA campus.

The design of the c. £65 million Sky House also incorporates teaching and seminar spaces, a language learning lab, drama studios and rehearsal spaces, a screening room, café and offices.

 

The Lasdun Wall, completed in 1970, is listed by Historic England for its special architectural and historic interest but is at the end of its design life. Very significant investment in the Lasdun Wall is now needed to ensure it is safe, secure and fit for the future needs of UEA staff and students.

The Design Team developed the design proposals for The Sky House through consultation and collaboration with a variety of UEA stakeholders, Norwich City Council’s Planning Department and Historic England.

The Sky House secured full planning permission in March 2019.

Keep up to date with LSI

Sign up to our mailing list to hear about our latest news, project work and thinking on topics we think will be of interest to you.

Sign Up For Our Newsletter Today